Qabığı asan çıxmırsa, bu üsulu sınayın!



 22:36 05.05.2023     597

Sevərək istehlak etdiyimiz şabalıdı bişirmək asan deyil. Ancaq sadə bir üsulla şabalıdınızın qabığı asanlıqla ayrılacaq və lokum kimi olacaq.

Sobada, közdə və ya tavada fərqi yoxdur... Şabalıd, şübhəsiz ki, qış aylarının ən çox sevilən qidalarından biridir. Ancaq şabalıdın qabığı bişdikdən sonra çətin ayrılırsa və ya ümumiyyətlə ayrılmırsa, edə biləcəyiniz şey çox sadədir. Bu şəkildə bişirildikdə türk lokumuna bənzəyir.

Bir ovuc şabalıd götürün.

Hər şabalıdı yarıya bölün. Şabalıdları kəsmə taxtasına qoyun və iti bıçaqla kəsin. Onları yarıya bölmək daha sürətli bişirməyə kömək edəcək.

Mikrodalğalı sobada "kartof" rejimində şabalıd bişirin. Mikrodalğalı sobanın gücündən asılı olaraq 2-5 dəqiqə kifayətdir.

Xidmət edin. Birbaşa onu dişləyin və ya qabıqdan ayırmaq üçün kiçik bir qaşıq istifadə edin.

Fırında Şabalıdın Qovrulması

Fırını 205 ºC-ə əvvəlcədən təyin edin.

Hər şabalıdın düz tərəfində "X" kəsimi edin. Buxarını buraxaraq, şabalıdları daha tez qızardır. Və ya şabalıdı çəngəllə bir neçə dəfə deşmək olar.

Şabalıdları dayaz bir çörək qabına qoyun. Kəsilmiş tərəfləri yuxarı baxaraq nimçəyə qoya bilərsiniz. Onların qəhvəyi olmasına kömək etmək üçün su ilə yüngülcə səpin.

15-20 dəqiqə qızardın. Şabalıdları yumşaq olana qədər qovurun və qabığını asanlıqla soyun. Bir neçə dəqiqədən bir qaşıq və ya spatula ilə hərəkət etdirin ki, qovurma zamanı yanmasın. Onlar qovrulanda sobadan çıxarın.

Onların qabıqlarını əzin. Şabalıdın soyuması üçün 2-3 dəqiqə gözləyin. Sonra şabalıdları kağız dəsmala sarın və qabıqları əzilənə qədər sıxın. Beş dəqiqə kağız dəsmalda isladın.

Şabalıdın qabığını soyun. Bunu şabalıdların qabığını soymağı asanlaşdırmaq üçün hələ də isti ikən edin. Daxili membran qabıqla birlikdə çıxır. Şabalıdın qabığını soymaq çətindirsə, onu asanlaşdırmaq üçün bir neçə dəqiqə daha qızdıra bilərsiniz.

Aysun / Demedia.az