Omeqa-3 əlavələri ilə bağlı ARAŞDIRMA



 23:09 10.05.2023     513

Oksidləşməyə çox həssas olan Omeqa-3 yağ turşuları saxlama şəraitindən çox təsirlənə bilər.

Bu zaman məhsul forması ön plana çıxır. Tədqiqat çərçivəsində müxtəlif qablaşdırma növləri, ən çox seçilən şərbət, kapsul və çeynənən həb olan müxtəlif Omeqa-3 məhsullarının yağ turşularının tərkibi, oksidləşdirici dayanıqlığı və hissiyyat xüsusiyyətləri araşdırılıb.

Nümunələr otaq temperaturunda və qaranlıq şəraitdə real həyat şəraitində saxlanması tövsiyə edildiyi kimi tədqiqat boyu saxlanıldı. İstehlakçı istifadəsini təqlid etmək üçün müntəzəm olaraq hər gün 5 ml şərbət nümunəsi və bir kapsul və çeynənən tablet istifadə edilmişdir.

Balıq yağları unikal EPA və DHA tərkibinə malikdir, lakin bu Omeqa-3 yağ turşuları oksidləşməyə ən həssasdır. Balıq yağı əlavələri açıldıqdan sonra şüşələr "oksidləşmə" adlanan prosesdən keçir və bu proses havadakı oksigenlə təmasda olduqda başlayır və xarab olma problemlərinə səbəb olur. Bu prosesin sonunda balıq yağında dad və qoxunun pozulması baş verir. Təxminən 50 gün davam edən araşdırmanın sonunda şərbət halında olan Omeqa-3 yağ turşuları oksidləşməyə ən həssas forma olaraq təyin olundu.

Tədqiqatın müzakirə olunduğu uşaq sağlamlığına dair elmi iclasda ekspertlər şifahi təqdim olunan tədqiqatlar haqqında qiymətlər veriblər.

Unutmamalıyıq ki, immun sistemimizin həm yoluxucu agentlərə, həm də bəzi xroniki xəstəliklərə qarşı immun sistemimizin istədiyimiz cavabı verməsi üçün müəyyən ehtiyacları var. Bu nöqtədə immunitetimizin həm uşaqlıqda, həm də irəli yaşlarda sağlamlığın davamı üçün hazır olması çox vacibdir. Bu hazırlığı gündəlik sağlam, balanslaşdırılmış pəhriz vərdişlərimizlə qarşılaya bilərik.

Aysun / Demedia.az