Həm meyvə, həm də tərəvəz təzə qalır! - Bunun üçün çox sadə üsul...



 23:48 19.07.2023     507

Əsas qida qaynağımız olan meyvə və tərəvəzlər müxtəlif rəngləri və fərqli dadları ilə hamımız üçün çox önəmlidir.

Ancaq onlardan bəziləri çox tez çürüyə bilər, bəzilərini isə daha təzə istifadə etmək üçün kiçik məsləhətlərə ehtiyacımız var. Bu yazıda siz meyvə və tərəvəzlərin necə saxlanacağına dair bir çox məlumat tapa bilərsiniz!

1- Kartof
Yeməklərimizin əvəzolunmazı olan kartofu qaranlıqda və soyuqda saxlamaq lazımdır. Kartofu çürümədən qoruyan və fitonsidlər buraxan kürəkən yarpaqları ilə saxlamaq onun daha uzun ömür sürməsinə səbəb olacaq. Kiçik bir məsləhət odur ki, soğanın yanına kartof qoymayın. Soğanın çıxardığı qazlar kartofa mənfi təsir edir və ömrünü qısaldır.

2- Sarımsaq
Sarımsağı saxlamaq çox çətin deyil, sadəcə hava və çox nəm olmayan qaranlıq bir yerə ehtiyacı var. Adətən mətbəxlərdə asılır. Bundan əlavə, sarımsağınızı havalandırma xüsusiyyəti olan bir saxlama qabında saxlaya bilərsiniz.

3- Balqabaq
Balqabaq çox tez xarab deyil, lakin onu çox isti yerlərdə saxlamaq olmaz. Balqabağı taxta və ya karton səthə qoyub qəzet kağızı ilə örtə bilərsiniz. Burada qeyd edilməli olan şey odur ki, əgər birdən çox balqabağınız varsa, onların heç biri bir-birinə toxunmamalıdır.
4- Kələm
Kələm ev şəraitində saxlamaq çətin olan qidadır. Kələmin qabığı soyulmuş və yarpaqları bir-birinə toxunmadan saxlanılmalıdır. Bunun çürümə riskinə qarşı edildiyi məlumdur.

Aysun  Demedia.az