Yalnız aşpazların bildiyi texnika: Dadı ikiqat artırın



 20:28 21.07.2023     592

Toyuq sote edərkən bilmək üçün məsləhətlər.. Mütləq bilməlisiniz

Toyuq sotesi 7-70 yaşlı hər kəsin, xüsusən də uşaqların sevimli yeməklərindən biridir. Bibər, göbələk və pomidor kimi məhsulların qarışdığı ləzzətli və eyni zamanda praktik ləzzətlərdən biridir. Toyuq ətinin tərəvəzlə qızardılması ilə hazırlanan bu yeməyi həm əsas yemək, həm də isti məzə kimi təqdim etmək olar. Aşpazların tətbiq etdiyi bu sirr sayəsində toyuq sotesi yumşaq olur və sulu qalır.

Toyuq sote edərkən bişirənlərə məlum olan bu texnika onu daha dadlı edir. Ona bir stəkan alma şirəsi əlavə etdikdə dadı ikiqat artır.

* Toyuq ətinin xırda-xırda doğranması bişmə müddətini qısaldır və əti daha yumşaq edir. Bundan əlavə, toyuq ətinin marinadlanması onun dadını artırır. Marinad üçün zeytun yağı, limon suyu, sarımsaq, duz, istiot və istədiyiniz ədviyyatlardan istifadə edə bilərsiniz. Marine edilmiş toyuq ətini ən azı yarım saat soyuducuda buraxın.

* Toyuq ətini sote edəcəyiniz tavada qızdırın və yağı qızdırın. Toyuq ətini tez bir zamanda yüksək istilikdə qızardın, vaxtaşırı qarışdırın. Toyuq hər tərəfdən qızılı olana qədər bişirin. Diqqət edin ki, toyuq çox bişməsin, əks halda quruya bilər.

* Toyuq bişdikdən sonra qabı təmizləməyin. Eyni tavada tərəvəzləri qızardın. Tərəvəzləri xırda-xırda doğrayın və əvvəlcə sərt olanları tavaya qoyun. Məsələn, əvvəlcə soğan, yerkökü, kartof kimi tərəvəzləri qızardın, sonra bibər, göbələk, balqabaq kimi tərəvəzləri əlavə edin. Tərəvəzləri yüksək odda tez qızardın və canlılığını itirməməyə diqqət edin.

* Tərəvəzlər bişdikdən sonra toyuqları yenidən tavaya əlavə edib qarışdırın. Sous üçün su, tomat pastası, duz, istiot və istədiyiniz ədviyyatları bir qabda çırpıb tavaya əlavə edin. Orta istilikdə sous qaynayana qədər bişirin. Sosun qalınlığını zövqünüzə uyğun tənzimləyə bilərsiniz.

- Toyuq soteniz hazırdır. Düyü, makaron və ya çörək ilə isti şəkildə xidmət edə bilərsiniz.

Texnikanı yalnız aşpazlar bilir: Toyuq sotesinə bir stəkan çay əlavə edin. Dadı ikiqat artırır

bhg.com saytında paylaşılan məzmunda; "Əlavə böyük tavada toyuq ətini orta odda xırtıldayana qədər bişirin; tavadan damcıları çıxarın. Toyuq qabığını aşağıya əlavə edin və bir dəfə çevirərək, 10 dəqiqə və ya qızarana qədər bişirin; tavadan çıxarın. Alma suyunu tavaya əlavə edin və 4 dəqiqə və ya hər iki tərəfi qızarana qədər bişirin; tavadan çıxarın." təklif irəli sürüldü.
- 500 qram toyuq döşü

- 2 xörək qaşığı yağ

- 1 soğan

- 2 yaşıl bibər

- 2 pomidor
- 2 diş sarımsaq

- 1 çay qaşığı duz

- 1 çay qaşığı qara bibər

- 1 çay qaşığı kəklikotu

- 1 çay qaşığı paprika

- 1 stəkan su və ya toyuq suyu

Toyuq sotesinin əsas tərkib hissəsi pomidordur. Pomidorun qabığını soyun, kublara kəsin və tavaya əlavə edin. Toyuq sotesinə bəzi hərəkətlərlə daha dadlı toyuq sotesi hazırlamaq olar. Toyuq sotesi üçün alınacaq toyuqların təzə olması da çox vacibdir. Yaxşı bir toyuq sotesi hazırlamaq üçün toyuğun bud hissələrinə üstünlük verilməlidir. Toyuqun təzəliyi yeməyin dadına çox kömək edəcək. Əlbəttə ki, toyuqları yaxşı bişirmək toyuq sotesinin dadlı olmasını təmin edəcək.

Aysun / Demedia.az