2 ay daş kimi qalır! - Kiflənmiş limon tarix oldu, aşpazların sirr saxladığı üsul...



 21:01 14.08.2023     761

Vitaminlə zəngin limon bir çox yeməklərə, xüsusən də salatlara əlavə edildikdə onu daha dadlı edir. Demək olar ki, hər növ yeməkdə istifadə edə biləcəyimiz limonun faydaları saymaqla bitmir.

Demedia.az xəbər verir ki, immunitet səviyyəsinin aşağı olması, dəri problemləri, bağırsaq problemləri, qan azlığı, böyrək xəstəlikləri və bir çox digər xəstəliklər üçün həkim tövsiyələrində ön sıralardadır.

Limonun suyunu deyil, özünü istehlak etməsi lazım olduğunu iddia edən mütəxəssislər, tərkibindəki pektin lifinin faydasından danışırlar. Çox güclü antibakterial olan pektin lifi həzm sisteminin nizamlı işləməsini təmin edir.

Arıqlamaqda çox təsirli olan pektin lifi limonda çox miqdarda olur. Limon istehlak edən insanlar toxluq hissindən faydalana bilmək üçün təkcə limon suyu deyil, limonun özündən də istifadə etməlidirlər.

Antibakterial xüsusiyyətləri sayəsində boğazda iltihabın və infeksiyanın azaldılmasında mühüm rol oynayır. Boğazdakı bakteriyaları çıxararaq ağrıya səbəb olan problemləri həll edə bilər.

Saysız-hesabsız faydaları olan limonu qorumaq olduqca çətin ola bilər. İsti bir mühitdə saxladığınız limonlar tez xarab ola bilər. Eynilə soyuq bir mühitdə limon qabığı sərtləşir. Bu, limonun dadını dəyişdirə və təsirinin solmasına səbəb ola bilər.

Aysun / Demedia.az