Aylarla çürümür, cücərmir! - Kartof və soğan saxlamaq üçün ən praktik taktika



 23:48 23.08.2023     1334

Tez-tez istehlak edilən tərəvəzlər olan kartof və soğanın uyğun şərtlərdə saxlanması çox vacibdir.

Demedia.az xəbər verir ki, bu iki tərəvəzi hər gün təzə saxlamağın yolları var.

Evdə uzun müddət saxlamaq istədiyimiz tərəvəzlər düzgün saxlanmazsa, qısa müddətdə çürüməyə, kiflənməyə və xarab olmağa başlayır. Tərəvəzləri təzə saxlamağın təsirli yolları var.

Kartof və soğan digər tərəvəz və meyvələr kimi dərhal xarab olmasa da, uyğun şərtlərdə saxlanılıb daha sağlam şəkildə istehlak edilə bilər. Siz həmçinin zamanla pisləşmənin qarşısını ala bilərsiniz.

Hər kəsin mətbəxində olan kartof və soğan bir çox insanın ehtiyac duyduğu qidalardır. Ola bilsin ki, siz bu tərəvəzləri saxlayarkən bəzi çətinliklərlə üzləşmisiniz.

Ən çox rast gəlinən problem soğanın zamanla cücərməsi və ya kartofun çürüməsidir. Bu tərəvəzlər çürüməyə və ya cücərməyə başlayanda sağlamlığınız üçün zərərli ola biləcək bakteriyalar yarada bilər. Bununla belə, kartof və soğanı təzə saxlamaq da mümkündür. Bu texnikalar sayəsində onu aylarla saxlaya biləcəksiniz.

Bu tərəvəzləri istifadə etməzdən əvvəl yumaq onların xarab olmasının qarşısını alacaq. Xüsusilə kartofu yuyarkən üzərindəki torpağın yaxşıca təmizləndiyinə əmin olmalısınız. Bunun üçün təmiz bir fırçadan kömək ala bilərsiniz.

Kartof və soğanın tez xarab olmasının qarşısını almaq üçün onları quru və sərin yerdə saxlamaq lazımdır. Xüsusilə kartof və soğan istidən tez təsirlənir. Ancaq soyuducuda saxlamaq məsləhət görülmür. Bunun əvəzinə sərin və quru bir anbarda, kilerdə saxlaya bilərsiniz.

Aysun / Demedia.az