İçinə qoyanda mədəniz şişmir! - Sağlam desertin sirri 5 maddədə gizlidir



 19:29 31.08.2023     688

Şirniyyatlar cazibədar olsa da, yeməkdən sonra şişkinlik, çəki artımı və ya hormonal balanssızlığa səbəb ola bilər.

Şirin sevgilisinizsə, xəbərlərimizdəki hiylələr sizin üçündür. Daha sağlam desertlər üçün istifadə etməli olduğunuz 5 taktika!

İşlənmiş şirniyyatların əksəriyyəti sağlam qida hesab edilmir. Ənənəvi desertlər (bişmiş məmulatlar, dondurma, pudinq və s.) şəkər, süd məhsulları və yumurtaya əsaslanır. Ancaq bu qidaların istifadəsi sağlamlıq problemlərini də gətirir. Şirniyyatları və qəlyanaltıları daha sağlam etmək sizin əlinizdədir. Sizə verəcəyimiz 5 məsləhətlə sağlam desertlər istehlak edə bilərsiniz.

Bir çox araşdırmalar göstərir ki, ağ şəkər bütün təbii minerallardan məhrum olduğu üçün zərərlidir. Bu qırıntı baş verdikdən sonra, ağ şəkər qan şəkərini yüksəldən və insulin müqavimətinə, istəklərə və qəzalara təsir edən boş kalorilərdən başqa bir şeyə çevrilmir. Bu, təsadüfi desertdən həzz ala bilməyəcəyiniz demək deyil, çünki xurma siropu, qəhvəyi düyü siropu və ağcaqayın siropu kimi alternativlər demək olar ki, hər bir ərzaq mağazasında mövcuddur.

Glutenə qarşı dözümsüzlük diapazonları var və bir çox insan bu tərkib hissəsinə həssasdır. Əlbəttə ki, gluten sizə dəhşətli bir mədə ağrısı və ya kovanlara səbəb olmaya bilər. Ancaq qlüten qəbul etdikdən sonra bir az şişkinlik və ya lənglik hiss edirsinizsə, bir neçə özü olmayan desertləri sınamağı düşünə bilərsiniz. Glutensiz tendensiya güclü şəkildə davam edir və bir çox çörək o qədər uğurludur ki, qlütensiz və qlütensiz tortlar arasındakı fərqi həqiqətən deyə bilməzsiniz.

Desert həmişə şokoladlı peçenye olmalıdır. Təbii şirniyyatların çoxu şirin istəkləri yatırtmağa kifayət edə bilər. Məsələn, qurudulmuş meyvələr, meyvə pulpası və mövsümi meyvələr şirin bir yemək kimi baxmağa dəyər.

Yağsız istehlak sağlamlıq üçün böyük bir tendensiyadır və bunun yaxşı bir səbəbi var. Yağ (istər kokos, istərsə də bitki yağları) əldə edə biləcəyiniz kalorilər baxımından təhlükəlidir. Əksər yağlar doymuş yağlarla da zəngindir, həddindən artıq iltihab və ürək xəstəliklərindən qaçınmaq üçün həmişə mülayim şəkildə istehlak edilməlidir. Təəssüf ki, yağ bir çox bişmiş məhsulların ayrılmaz hissəsidir. Bu, bir çox desertləri yumşaq edir. Çörək məhsullarından yağları tamamilə aradan qaldırmaq çətindir, ancaq onu azalda bilərsiniz.

Əgər az yağlı bir pəhrizə əməl etsəniz, çox güman ki, doymaz şirin istəklərlə mübarizə aparacaqsınız. Yağ qan şəkərinin səviyyəsini sabitləşdirir və zərif un və şəkərdən ibarət yeməkdən sonra eniş və enişin qarşısını alır. Sağlam yağ seçimlərinə tahini, zeytun yağı, avokado və qoz yağı daxildir. Badam və ya anakardiya həm də iştahınızı təmin etməyə, sağlam qidalanmanı dəstəkləməyə və iştahınızı cilovlamağa kömək edən əla yağ və zülal mənbəyi ola bilər.

Aysun / Demedia.az