Möcüzəvi şirniyyat: Görün necə hazırlanır



 23:48 01.09.2023     660

Bir çox insanlar alma peçenyelərini hazırlayarkən istədikləri dəqiq tutarlılığa nail olmaqda çətinlik çəkirlər. Bu işin 32 yaşlı ustası isə sizə doğranmış alma peçenyeləri üçün nə etməli olduğunuzu izah edir.

Xüsusilə səhər yeməyi və 5 çayı üçün əvəzolunmaz olan peçenyelərə heç kim yox deyə bilməz. Alma peçenyeləri də bir çox insanın qəhvə, çay və ya süd kimi içkilərlə birlikdə üstünlük verdiyi ləzzətli qəlyanaltılardan biridir.

Ən çox seçilən sortlardan olan alma peçenyesinin də müxtəlif çeşidləri var. Bununla belə, bu praktik və dadlı qəlyanaltı hazırlayarkən tutarlılığı tənzimləmək çox çətin ola bilər. 32 yaşlı şirniyyatçı Selim Usta alma peçenyelərinin hiylələrini bir-bir danışır.

Xırtıldayan alma peçenyesi əldə etmək üçün əhəmiyyətsiz görünən, lakin hazırlıq mərhələsində müraciət etməli olduğunuz detallar var. Pişirmə peçenyelərinə baxmayan alma peçenyesinin resepti və hazırlanması budur.

Xəmir üçün;

- 1 paket marqarin- 1 paket marqarin
- Yarım çay qaşığı yağ
- Yarım stəkan süd
- 1 xörək qaşığı sirkə
- 1 paket qabartma tozu
- 1 paket vanil
- 2 xörək qaşığı şəkər tozu
- 2 xörək qaşığı dənəvər şəkər
- 1 yumurta
- 5 stəkan un

Daxili harç üçün;

- 4 alma
- Yarım stəkan qoz
- 1 çay qaşığı darçın
- 2 xörək qaşığı şəkər

Əvvəlcə hazırladığınız almaların qabığını soyun və sürtgəcdən keçirin. Qazana qoyduqdan sonra şəkər tozu və darçın əlavə edin. Su udulana qədər aşağı istilikdə bişirin. Pişirmə prosesi bitdikdən sonra soyumağa buraxa bilərsiniz.

Aysun / Demedia.az