Qaynar sudan uzaq durun, donmuş əti içəridən zəhərləyir



 22:36 06.09.2023     808

Demək olar ki, hər kəs dondurucudan çıxarılan ət üçün eyni səhvi edir. Düzgün bildiyimiz ətin əriməsi prosesində bəzi məqamlar nəzərdən qaça bilər. Bu sağlamlıq üçün böyük təhlükə yaradır.

Bir çox insanlar çiy ətin əriməsi üçün vaxt itirmək istəmir. Bu səbəbdən fərqli axtarışlara və həll yollarına müraciət edə bilər. Ancaq sürətli olmaq məqsədi ilə aparılan bəzi proseslər, istehlakdan sonra ətin pisləşməsinə və ya müxtəlif sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.

Əgər ərimə prosesi səhv tətbiq olunarsa, bir çox pis nəticələrlə qarşılaşa bilərsiniz. Bəzi davamlı ərimə üsulları etibarlı görünsə də, riskli nəticələrin yüksək payına malikdir.

Çiy ətin əridilməsi mərhələsində dondurucudan çıxardığınız ət uyğun sahədə və vəziyyətdə ərimədikdə bir çox bakteriyaların böyüməsinə səbəb ola bilər. Zərərli bakteriyalar üçün əlverişli mühit yaratmaqdan həmişə çəkinməlisiniz.

Əl gigiyenası ətlə təmas etməzdən əvvəl görüləcək ən vacib şeydir. Adətən təmasda olduğumuz səthlərdə bir çox zərərli bakteriya əmələ gəlir. Bu bakteriyaları əllə təmasda asanlıqla yaya bilərik. Ona görə də təmiz əllərlə çiy ətin əriməsi prosesinə başlamaq çox daha faydalıdır.

AYSUN / DEMEDİA.AZ