Vitaminləri itir, tez kiflənir - Bu səhvi etməyin



 19:29 18.09.2023     683

Qış fəsli yaxınlaşdıqca tarxana hazırlıqları başlayır. Bir çox fərqli mərhələdən keçən tarhananın hazırlanmasında bu səhvlərdən biri belə onun tutarlılığının pozulmasına səbəb olur.

Hazırladığınız tarhananın dadı, tutarlılığı və teksturası istədiyiniz kimi deyilsə və ya turşlaşmağa başlayırsa, hazırlanma mərhələsində bəzi ipuçlarına diqqət yetirmək lazım gələ bilər. Farkında olmadan edilən səhvlər qış boyu yeyə biləcəyiniz tarhananın boşa getməsinə səbəb olur. Bir çox insanın tarhana hazırlayarkən istifadə etdiyi yanlış üsulları təqdim edirik.

Qışda ən çox seçilən şorbalardan olan tarhananın hazırlanması yorucu və mərhələli olur. Tarhananın hazırlanması yorucu olsa da, bir çox xəstəliklərdə müalicəvi təsiri var. Qış boyu şəfa mənbəyi olan tarhanadan faydalanmaq üçün bu səhvlərə yol verməməyə diqqət edin.

Bir çox insanlar qış üçün hazırlamağa başladıqları qidaların demək olar ki, hamısında eyni səhvi edə bilər. Xüsusilə tarhana və turşuda tez-tez təkrarlanan bu vəziyyət istənilən nəticəni vermir. Dadlı və ardıcıl tarhana üçün keyfiyyətli inqrediyentlər seçdiyinizə əmin olun. Tarhananın daha dadlı olmasını istəyirsinizsə, evdə hazırlanan qatıqdan istifadə edə bilərsiniz.

“Heç bir şey olmayacaq” düşüncəsi ilə yumşaldılmış pomidor və bibəri tarhana hazırlığına qatmayın. Hazırlıq mərhələsində məyus olmamaq üçün təzə, xırtıldayan və çürük olmayan maddələrdən istifadə edin. Beləliklə, səyləriniz boşa getməyəcək və ləzzətli bir tarhanaya sahib olacaqsınız.

Tədrici tarhananın hazırlanmasında tərəvəzləri qaynadarkən suyun miqdarına fikir vermək lazımdır. Qazana əlavə etdiyiniz suyun miqdarı çox olarsa, tərəvəzlərdən istədiyiniz məhsulu ala bilməyəcəksiniz. Qaynadılmış tərəvəzlər zamanla öz suyunu buraxaraq suyun miqdarının artmasına imkan verir. Qazanın içindəki su az görünsə də, tərəvəzlər bişdikcə onu dolduracaq.

Əgər qaynadılmış tərəvəzlərin suyunu süzmədən prosesə davam etsəniz, tarhananın konsistensiyasına nail olmaq kifayət qədər çətin olacaq. Çox su tutarlılığı qorumaq üçün çox un istifadə etmək deməkdir. Bu problemin qarşısını almaq üçün tərəvəzləri süzün. Hər hansı bir ehtimala qarşı diqqətli olmaq üçün süzülmüş suyu başqa bir qabda saxlaya bilərsiniz.

Aysun / Demedia.az