Qaralmış çaydanları parlatmaq üçün ƏN YAXŞI ÜSUL



 21:34 22.09.2023     697

Ən çox istifadə edilən mətbəx məhsullarından biri olan çaydanlar zamanla ləkələnməyə başlayır. Həddindən artıq istiyə məruz qaldıqda, çıxmayan yanıq izi buraxır. Bu praktik qarışıqlar ləkələri döyməkdə bir nömrəlidir.

İstifadə etdiyiniz çaydanlar zamanla qaralana və ya istidən yanmağa başlaya bilər. Bu, çaydanların ləkəli və çirkli görünməsinə səbəb olur. Bu narahatedici görüntüdən xilas olmaq praktik üsullar sayəsində çox sadədir.

Çaydanları uzun müddət istifadə etdikdən sonra bərpa etmək üçün bəzi təbii üsullar var. Xüsusilə yandırılmış çaydanları atmaq əvəzinə parıldada bilərsiniz.

Yanan çaydanı çevirmək üçün sirkədən istifadə etməyə cəhd edə bilərsiniz. Bir çox təmizləmə prosesində istifadə edilən sirkə, ləkələrin təmizlənməsində də eyni təsiri təmin edir. Əvvəlcə çaydanı su ilə doldurun ki, yanan hissəni örtsün. Suya yarım stəkan sirkə əlavə edin. Yanmış çaydanınızı orta istilikdə qaynadək gətirin.

Qaynadıqdan sonra ocaqdan götürün və üzərinə 2 xörək qaşığı soda əlavə edin. Qarışıq çaydanı yarım saat sərinləyin. Su soyuyanda yanmış hissələri süngərlə ovuşdurun. Ləkələrin çaydandan ayrılmağa başladığını görəcəksiniz.

Siz həmçinin qabyuyan yuyucu vasitələrdən istifadə edərək yanmış çaydanları bərpa edə bilərsiniz. Gözlə ləkələnmiş ərazilərə qabyuyan yuyucu toz tökün. Sonra üzərinə soda səpin. Yanmış hissələr açıq qalmayana qədər qaynar su ilə doldurun. Qarışıq soyuyana qədər ləkələrin öz-özünə çıxmasını gözləyin. Çaydanı polad yunla sürtməklə üzərindəki bütün ləkələrdən qurtula bilərsiniz.

Çaydanları soda ilə cilalaya bilərsiniz
Təmizləmə deyincə ağla gələn ən təbii üsullardan biri olan çörək soda çaydandakı yağ ləkələrinin çıxarılmasında təsirli rol oynayır. Yanmış çaydanı təmizləmək üçün də istifadə edə bilərsiniz. Çaydanın içindəki ləkələri çıxarmaq üçün içinə soda və su qarışığını tökün. Bir müddət gözlədikdən sonra onu silə bilərsiniz.

Aysun / Demedia.az