Bu resept sayəsində turşularınız 5 günə hazır olacaq...



 22:05 29.09.2023     796

Türk süfrələrinin vazkeçilməz yan yeməklərindən olan turşu hazırlamaq müəyyən fəndlər tələb edir.

Hazırladığınız turşular tez xarab olursa və ya dadı və ya tutarlılığı istədiyiniz kimi deyilsə, bu, yeni resepti sınamağın vaxtıdır.

Turşu hazırlamaq mərhələsi başa çatdıqdan sonra gözləmə müddəti turşuya görə dəyişə bilər. Ancaq hazırladığınız turşuları gözləmək istəmirsinizsə, bu resept sayəsində qısa müddətdə təzə, qalıcı və xırtıldayan turşu əldə edə bilərsiniz.

Turşuların daha uzun müddət təzə qalması üçün bankalara noxud əlavə etmək kifayətdir. Noxud turşuların davamlılığını artırmaq üçün əla bir yoldur. Turşu qabına bir az noxud əlavə etsəniz, daha dadlı turşu əldə edəcəksiniz.

Materiallar
- 15-20 xiyar
- 2-3 stəkan qaynar su
- Hər banka üçün 1 xörək qaşığı qaya duzu
- Hər banka üçün 1 çay qaşığı şəkər
- Sarımsaq
- 2 çay stəkan üzüm sirkəsi
- 1 ovuc noxud

Turşulama mərhələsinə davam etməzdən əvvəl bankaların təmiz olduğundan əmin olun. Kahı yaxşıca yuyun və uclarını çıxarın. Hər bankaya 2-3 diş sarımsaq qoyun və xiyar əlavə edin.

Xiyar yerləşdirmə prosesi bitdikdən sonra yenidən xiyarların üzərinə sarımsaq əlavə edin. Hər bankaya kifayət qədər duz və şəkər əlavə edin. Qaynar suyu bankalara bölərək tökün. Üzüm sirkəsi əlavə etməyi unutmayın.

Aysun / Demedia.az