DİQQƏT: Ət bu haldadırsa istifadə etməyin!



 19:29 03.10.2023     727

Evdə və ya çöldə yemək yeyərkən tez-tez üstünlük verilən qiymənin xarab olub olmadığını necə anlaya bilərik? Rəng, qoxu və tekstura dəyişikliklərinə əsaslanan bir neçə sadə texnika tətbiq etməklə qiymə ətinin vəziyyəti haqqında təsəvvürə sahib olmaq mümkündür!

Çiy çəkilmiş ətin içi nəfəs ala bilmədiyi üçün boz-qəhvəyi rəngdə ola bilər. Bu, qiymənin pis olduğunu göstərmir.

Ancaq qiymə ətinin xarici səthi boz və ya qəhvəyi rəngə çevrilirsə, heç vaxt o qiymə ətini istehlak etməyin! Çünki bu, qiymənin xarab olmağa başladığına işarədir.

Unutma; Çiy çəkilmiş ətin xarici hissəsi həmişə açıq qırmızı, daxili hissəsi isə qəhvəyi rəngdə olmalıdır.

Əti yoxlamağın başqa bir yolu toxunma testi etməkdir. Əgər qiyməni götürəndə yapışqanlıq hissi yaranırsa, deməli, xarab olmağa başlayıb. Bundan əlavə, çiy və ya bişmiş olmasından asılı olmayaraq, qiymənin yapışqan quruluşa malik olması xarab olma əlamətidir; İndi atın! Çiy ətə toxunduqdan sonra bakteriyaların bir səthdən digərinə yayılmasının qarşısını almaq üçün əllərinizi yaxşıca yuyun.

Qoxu testi ətin xarab olub olmadığını müəyyən etməyin ən asan və sürətli yoludur.

Aysun / Demedia.az