Çox çay İÇƏNLƏR: Dadı və rəngi belə olarsa...



 21:03 03.10.2023     673

Vazgeçilməz ənənəvi içkilər arasında yer alan çay, dəmləmə üsullarına görə fərqli dadlara sahib ola bilir. Dəmlədiyiniz çayın daim acı olmasından şikayət edirsinizsə, bu üsulu sınayın.

Bir çox insan üçün qırmızı xətt olan çay istehlakı acı olanda damaqda fərqli bir dad buraxır. Bu əvəzolunmaz içkidən tez-tez istifadə edənlər dəmləmə zamanı bəzi məsləhətlərə diqqət yetirirlər.

Kiçik fəndlərlə çayın dadını və qoxusunu dəyişmək olduqca sadədir. Çay içənlərin tətbiq etdiyi bu üsul çaydakı acı dadı aradan qaldırır. Budur çayın acı dadını yox edən üsul.

Qara çay dəmləyərkən nəzərə alınmalı olan bəzi məsləhətlər var ki, bu da mədəniyyətdən asılı olaraq dəyişir. Əvvəlcə çay dəmləmək üçün kifayət qədər su qaynadın və çaydana qara çay əlavə edin. Sonra quru çaya qaynadılmış suyu əlavə edin.

Çayı dəmlədikdən sonra azalan suya su əlavə edib ocağın üstünə qoyun. Çaydandakı quru çay dənələrinin çaydanın dibinə çökməsini gözləmək lazımdır.

Çayın daha şəffaf və dadlı olması üçün çaydana əlavə olunan suyun təmiz olmasına diqqət yetirmək lazımdır. Bunun üçün adətən içməli sudan istifadə edə bilərsiniz.

Aysun / Demedia.az