Dondurulmuş ətin əriməsinin ən praktik yolu...
Dondurucudan əti çıxaranda vaxt itirib saatlarla gözləmək lazım deyil.
Demedia.az xəbər verir ki, əgər qonaqlarınız varsa, dondurulmuş ətin əriməsi üçün saatlarla gözləmək lazım deyil. Bu üsul vaxtınıza qənaət edir.
Bir çox insanlar çiy ətin tez əriməsi üçün müxtəlif üsullardan istifadə edirlər. Lakin bu cür tələsik yanaşmalar istehlakdan sonra ətin xarab olmasına və ya sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Mütəxəssislər bildirirlər ki, ərimə prosesi səhv tətbiq olunarsa, ciddi nəticələrlə üzləşə bilərsiniz.
Bəzi ümumi üsullar etibarlı görünür, lakin onlar risk daşıyırlar. Buna görə də, çiy ətin təhlükəsiz əriməsi üçün düzgün üsullardan istifadə etmək vacibdir.
Təcili bişirmək lazımdırsa, ən asan üsul böyük bir qabı su ilə doldurmaq və torbalı və ya zipli ətinizi suda saxlamaqdır.
Suyu soyuduqca dəyişdirərək ərimə prosesini sürətləndirə bilərsiniz.
Bu üsulla ətiniz təxminən 1-2 saat ərzində tamamilə əriyəcək.
Ətin əridilməsi zamanı diqqət edilməli olan ən vacib şey gigiyenadır. Tez bir həll tələb olunarsa, soyuq suda əriməyə üstünlük verilə bilər, lakin suyun tez-tez dəyişdirilməsinə və ətin isti suya məruz qalmamasına diqqət yetirilməlidir. Ərimiş ətin dərhal bişirilməsi və yenidən dondurulmaması da vacibdir, çünki yenidən dondurulmuş ətin keyfiyyətinə və təhlükəsizliyinə mənfi təsir göstərə bilər.
Aysun / Demedia.az