Soğanı soyducuya qoysaq nə olar? - Mətbəxdə işinizə yarayacaq 10 HİYLƏ



 23:18 03.10.2022     667

Yemək bişirmək üçün bir neçə fənd bilmək yemək təcrübənizi və bacarıqlarınızı xeyli təkmilləşdirə bilər.

Demedia.az meyvələrin tez xarab olmasının qarşısını almaqdan tutmuş ləzzətli ət bişirməyə qədər ən vacib 10 məsləhəti sizə təqdim edir:

Sarımsağı qarışdırmadan soymaq üçün bir baş sarımsağı mikrodalğada təxminən 20 saniyə yüksək istilikdə sobaya qoyun. Çıxdıqda, qabıqlar birbaşa əlinizə gələcək.

Qaşığın kənarından istifadə zəncəfil qabığını soymağın ən ağıllı yoludur.

Balıq qrildən yapışmağa meyllidir və hətta üzərinə qoyulduqda parçalana bilər. Bunu dayandırmaq üçün balığı qril üzərindəki limon dilimlərinin üstünə qoyun. Limon da balığa dad qatacaq.

Pizzanı yenidən qızdırmağa çalışmaq əslində böyük risk etmək deməkdir. Dadlı pizza yemək istəyirsinizsə, mikrodalğalı sobada qızdırarkən yanına bir stəkan su qoymalısan. Bu, pizzanın qurumasının qarşısını alacaq.

Soğanı doğramadan əvvəl dondurarsanız, kəsmə nəticəsində yaranan yarı zəhərli kimyəvi maddələrin görünüşünü gecikdirmiş olursunuz. Beləcə soğanı doğrayarkən göz yaşlarınızın axmasının qarşısını almış olarsınız.

Bananın sapını möhkəm sarmaq üçün yumruğunuzun ölçüsündə bir parça alüminium folqa istifadə edin. Bu hiylə bananın tez xarab olmasının qarşısını alacaq.

Yumurta qabığını çıxarmaq üçün qırıq yumurta qabığından istifadə edin.

Manqalda küftə hazırlayarkən ətin quruması ehtimalı çox yüksəkdir. Bu ehtimalı aradan qaldırmaq üçün köftənin üzərinə bir buz kubu qoyun və bişirin. Ətiniz daha dadlı və şirəli olacaq.

Toyuq ətini tez və dəqiq doğramaq üçün mətbəx qayçısından istifadə etdiyinizə əmin olun.

İçkilərinizin tez soyuması üçün onları yaş kağız dəsmallara büküb dondurucuya qoya bilərsiniz.

Aysun / Demedia.az