İnsanı yavaş-yavaş ölümə aparan QİDALAR - İstifadə etməyin!

 18:33 26.10.2022     572

Alimlər apardıqları araşdırmalar nəticəsində dünyanın ən zərərli qidalarını açıqlayıblar. 

Demedia.az xəbər verir ki, alimlər orqanizmi addım-addım ölümə aparan bu qidaların istehlakında ciddi artım olduğunu izah edib. 

Bəs ən təhlükəli qidalar hansılardır? 
Hər keçən gün xəstəliklərdən sonra elm adamları qidalar üzərində araşdırmalarını gücləndirdilər.
İnsan sağlamlığı üçün əlavə qida kimi qəbul edilməli olan qidalardan başqa bəzi hazır qidalar az qala ölümə çağırır.
Alimlər araşdırmalarda orqanizmi yavaş-yavaş öldürən bu qidaları izah ediblər.
Bədəndə ciddi deformasiyalara səbəb olan ölümcül qidaların yeganə ortaq nöqtəsi onların işlənib hazır olmasıdır.
Alimlərin açıqladığı siyahıda ilk sırada olan marqarin qan dəyərlərini alt-üst edir. O, qanda pis xolesterinin səviyyəsini artırır və orqanların disfunksiyasını artırır.

Bundan əlavə, tərkibində doymuş yağ olduğundan, bu yağ orqanizm tərəfindən fermentləşdirilmir. Qaraciyər və ağciyərlərdə qəliblənir.
Hazır şorbalar - Onların tərkibində yüksək miqdarda quru qidalar var. Sağlam görünsə də, hazır şorbalarda saxlama müddəti üçün kimyəvi maddələr var. Bu maddələr bədəndə xərçəng hüceyrələrinin yaranmasına səbəb olur.

Əriştə - Son illərin ən çox istehlak edilən hazır məhsulu olan əriştə Cənubi Koreya mətbəxinin ən məşhur ləzzətidir.
Əriştə olan bu məhsul həm də raf ömrü üçün kimyəvi maddələrə bağlıdır. Bundan əlavə, əriştə fermentativ olaraq enzimatik deyil və çəkiyə səbəb olur.
Emal edilmiş qidalar - Kolbasa, salam və çedar kimi qidalar yüksək faizlə hazırlanmış maddələr ehtiva edir. Bundan əlavə, bu qidalar alınarkən köhnə üsullarla hazırlanmır.
Köhnə üsullar təbii yollar idi, lakin bu gün kütləvi istehsal və raf ömrü üçün qablaşdırılmış məhsullarda kimyəvi maddələr var.
Qənd - Ən pis qida təsnifatıdır. Bədəndə heç vaxt itmir. Əksinə, qanda insulin müqavimətini alt-üst edir. Mütəxəssislər deyirlər ki, ağ şəkərin tərkibində təbii şəkər var.

Aysun / Demedia.az