Qrip olanlar bu 6 qidadan UZAQ DURSUN
Havaların soyuq keçməsi ilə bir çox insan halsızlıq, asqırma, boğazda yanma, öskürək, burun axması şikayətləri ilə səhiyyə müəssisələrinə müraciət edir.
Demedia.az xəbər verir ki, bu əlamətlərlə özünü göstərən yuxarı tənəffüs yolu infeksiyalarının təsirlərini aradan qaldırmaq üçün nə istehlak ediləcəyi bilinsə də, hansı qidalardan uzaq durmaq lazım olduğunu çoxları bilmir.
Qrip və ya soyuqdəymə zamanı nəzarətsiz istehlak edilən bəzi qidalar xəstəliyin gedişatını ağırlaşdıra və sağalma prosesini ləngidə bilər! Bəs bunun səbəbi nədir? Bədənin təbii olaraq istehsal etdiyi bir kimyəvi maddə olan histamin yuxarı tənəffüs yollarının infeksiyalarında və allergiyada baş verən şikayətlərə cavabdehdir.
Bədəndə histamin artdıqda, sağalması çox çətinləşir və simptomlar güclənir. Qrip və ya soyuqdəymə zamanı diqqətli olun 6 qida mütəxəssis şərhi ilə sağalmanı çətinləşdirir
1- Fermentləşdirilmiş qidalar
2- Pendir
3- Balıq
4- İspanaq, Pomidor, Badımcan
5- Şəkər
6- Çay - tənəffüs yollarımızı rahatlaşdırmaq və simptomları sakitləşdirmək üçün tez-tez istifadə etdiyimiz çaylar da arzuolunmaz nəticələrə gətirib çıxara bilər.
Aysun / Demedia.az